• Amerika
    Amerika
  • Hindistan
    Hindistan
  • ingiltere
    ingiltere
  • eifel
    eifel
  • Çin
    Çin
  • Vize Ulaş
    Vize Ulaş
  • Vize Ulaş
    Vize Ulaş
  • Vize Ulaş
    Vize Ulaş
  • Vize Ulaş
    Vize Ulaş
  • Vize Ulaş
    Vize Ulaş
  • Vize Ulaş
    Vize Ulaş

İsviçre Başvuru Bölgeleri

 

~ BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ~
 
 
 
Vize müracaatında bulunacak kişilerin önceden bir randevu almaları gerekmektedir. Aşırı yoğunluğun önlenmesi için randevu verme işlemleri İstanbul'da bulunan IKS Firması (Innovative Key Solutions) tarafından yönetilecektir. Başkonsolosluk, şahsi randevu taleplerini de kabul etmeye devam edecektir.
28.02.2008 tarihinden itibaren Türkiye'deki Çağrı merkezi aracılığı ile 0212 340 45 41 numaralı telefondan, Pazartesi-Cuma günleri, saat 08:00 – 18:00 arası (resmi tatil günleri hariç) randevu alınabilir. Ücret: her arama için 23.- TL dir. (iletişim giderleri hariç)
Kredi kartınıza yansıtılacak olan 23.- TL lik hizmet bedelini ödeyerek, gerekli tüm bilgileri edinecek ve en yakın tarihe randevu alabileceksiniz.
Kredi kartı işlemine alternatif olarak, 23.- TL lik hizmet bedelini herhangi bir Türkiye İş Bankası şubesine ödeyebilirsiniz. Ödeme yaparken İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu bilgi hizmet servisi için olduğunu belirtiniz.
Bir sonraki iş gününde, çağrı merkezini arayınız ve banka tarafından size verilmiş olan 16 haneli PIN kodunu bildiriniz.
Her PIN kodu tek arama ve tek randevu için geçerlidir.
Her iki durumda da, gerekli tüm bilgileri edinecek ve en yakın tarihe randevu alabileceksiniz.
İsviçre Vizesi Hakkında Diğer Bilgiler.
ÖNEMLİ UYARI : 01.04.2010 tarihi itibari ile tüm schengen ülkelerinde geçerli olmak üzere 10 yıl öncesinde alınmış T.C pasaportları (tüm pasaport türleri) geçerliliklerini yitirecektir. Bu tür pasaportlara sahip T.C vatandaşalrının en kısa sürede emniyet müdürlüklerine başvurarakyeni tarihli pasaportlarını almaları gerekmektedir.
Yeni pasaport temini için yapılması gerekenlere http://epasaport.gov.tr Adresinden ulaşabilirsiniz.
Normal/Ulusal yada Umuma Mahsus (Bordo renkli çipli pasaportlar yada eski lacivert renkli) pasaportlar vizeye tabidir.
Vize Rejim Tablosu linki
Hususi(yeşil), Hizmet(gri) ve diplomatik ( siyah renkli çipli pasaportlar yada eski kırmızı renkli) pasaportlar vizeden muaftır.
Vize Rejim Tablosu İçin Tıklayın
Pasaportunuzun geçerlilik süresinin seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olması gerekmektedir. Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.
Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi İçin Tıklayınız
Yanlarında başka birisi ile seyahat edecek olan yolcuların beraber seyahat edecekleri kişilerin var ise geçerli vize fotokopilerini yada var ise yeşil pasaportlarının fotokopilerini ibraz etmelerinin kendileri için vize alımı sırasında referans olacağını hatırlatırız.
Tüm vize başvurularında yeni çekilmiş (kesinlikle 3 aydan eski olmamalı) rötuşsuz ve arka fonu beyaz, Biyometrik özelliklere sahip resim istenmektedir. İstenilen özelliklere sahip olmayan resimlerden dolayı vize başvuruları kesinlikle kabul edilmemektedir.
Vize başvuru formları İngilizce olarak (Türkçe karakter kullanılmamalı) eksiksiz, okunaklı, büyük harflerle doldurulmalı ve pasaport sahibi tarafından 37. kutucuk ve sayfanın sonunda yer alan imza kutucuğu imzalanmalıdır. Seyahat edecek her çocuk için ayrıca bir vize formu doldurulmalı ve 18 yaş altı çocukların vize başvuru formunu hem Annenin hemde Babanın imzalaması gerekmektedir.!
İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu Pasaportunu yeni çıkaran yada daha önce pasaportundan hiç schengen vizesi bulunmayan yolculardan vize başvurusunda bazı iş evraklarının Orjinalini yada Noter tasdikli nüshalarını istemektedir.
Konsolosluk boş pasaportlu ve ilk defa schengen vizesi alacak yolcuları mutlaka şahsi görüşmeye çağırmaktadır! İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu 18 yaşından küçük çocuklar için her durumda (Tek başına yada Ebeveynler ile beraber seyahat etseler dahi) hem Anne ve hem de Babadan Noter onaylı ORJİNAL MUVAFAKATNAME istemektedir.
Belirli bir maddi geliri olmayan, ebeveynlerinden ayrı olarak seyahat edecek ve tek başına vize başvurusu yapacakların (18 yaş üstü olup çalışmayan ev kızı – 18 yaşından büyük öğrenciler ve Askerden yeni terhis olan vb. çalışmayan kişiler) kendilerini maddi olarak destekleyen kişilerin (Anne, Baba, yada Eş) evraklarını getirmeli ve Tüm masrafları karşılayacaklarına dair imzalı bir dilekçeyle beraber, İmza eşleşmesi için dilekçedeki imzanın o şahısa ait olduğunu ispatlayan resmi bir evrak ( Sürücü belgesinin önlü arkalı fotokopisi veya var ise pasaportunun imza örneği bulunan sayfasının fotokipisi, Emeklilik cüzdanlarının imza örneği bulunan sayfalarının fotokopileri yada İmza beyannamesi) beyan etmelidirler!!
Başvurularınızı bayram – yılbaşı- sömestr – fuar – paskalya – dil okulu gibi başvuruların yoğun olduğu günlere rastlaması durumunda konsoloslukların çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahate çıkış tarihinizden en erken 3 ay ve en geç 15 gün önce yapmalısınız. Müracaatınızın olumlu sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğunu (pasaport numarasının, gidiş tarihlerinizin ve isim soyisminizin düzgün yazıldığını) mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız!!!
ÖNEMLİ NOT : Tüm vize başvurularınızda istenilen evrakları tamamı ile yeniden hazırlamanız zorunludur. Alacağınız vize süresinin uzunluğu sadece konsolosluk takdirindedir. Konsoloslukların karar vermesinde daha önce almış olduğunuz vizelerin kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldı ise doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığı büyük önem taşımaktadır.
Doğru kullanmaya örnek vermek gerekirse, Alınan vize Örn. İtalya Konsolosluğundan alınan Schengen ise İlk seyahatinizi İtalyaya, Örn. Fransa Konsolosluğundan alınan Schengen ise ilk seyahatinizi Fransaya yapmanız gerekmektedir. Pasaport sayfalarınıza ilgili gümrük kapılarında Giriş ve Çıkış kaşeleri basılmaktadır ve sisteme kaydedilmektedir.
İlgili ülkeden schengen sınırına giriş yaptıktan sonra diğer 25 farklı schengen ülkesine geçişte bir sakınca yada gümrük yoktur. Bu sebeple Vize aldığınız ülke üzerinden schengen sınırına giriş yapıp akabinde diğer ülkelere seyahat düzenlemeniz sonraki dönemlerde yapacağınız vize başvurularında size olumlu aksini yapmanız ise olumsuz referans olacaktır ve bu referanslar alacağınız vize sürelerini doğrudan etkileyecektir.
Büyük Elçilik
Ankara Büyükelçiliği
Adres : Atatürk Bulvarı No: 247 Kavaklıdere / Ankara
Tel : 0(312) 426 94 20 0(312) 426 94 21
Fax : 0(312) 467 11 99
Web : wwww.eda.admin.ch/ankara
Konsolosluk
İstanbul Başkonsolosluğu
Adres : Büyükdere Cad. No:173 1.Levent Plaza A_Blok K:3 Levent / İstanbul
Tel : 0(212) 283 12 93 0 (212) 283 12 82
Fax : 0(212) 283 12 97
Web : www.eda.admin.ch/istanbul
Başvuru Bölgeleri
İSTANBUL: İstanbul- Aydın- Balıkesir- Bursa- Çanakkale- Edirne- İzmir- Kırklareli-Kocaeli- Manisa- Muğla- Tekirdağ- Yalova
ANKARA: Yukarıda belirtilen şehirlerin dışındaki tüm bölgeler vize başvurularını Ankara dan yapmak zorundadırlar.



Etiketler : İsviçre Başvuru Bölgeleri